< Tillbaka

Tove Sundgren
Grafisk design

Sommaren 1992 började mitt liv som Tove Rosa Matilda Sundgren. Jag växte upp här i Öregrund men sommaren då jag fyllde sexton så tog jag mitt pick och pack och flyttade de nio milen till Uppsala. Anledningen till detta var en mycket lockande gymnasieutbildning.
Skolan var Grafiskt Utbildningscenter, GUC och programmet var Design, en utbildning som erbjöd kurser som arkitektur, bild&form, fotografisk bild, textil, fackteckning m.m och så givetvis grafisk illustration där jag fick lära mig tekniken som jag har använt mig av för att skapa dessa illustrationer.
Processen börjar med att jag skissar med penna och papper som de flesta andra, när jag är nöjd med bilden så skannas den in i datorn och därefter använder jag mig av Adobe Illustrator CS3, ett program som en del av er säker hört talas om eller använder själva. I Illustrator skapar jag banor och färglägger bilden.
Inspirerad blir jag av färger, former och mönster men mestadels av andra människor, deras karaktärsdrag, egenskaper, tyck och tänk. Mångfalden. Något som jag tycker är mycket roligt är att utmana det som anses vara normalt och skapa något helt skruvat. För mig är det viktigt att illustrationerna är underhållande.